Een van de meest elegante steden van Europa

Net zoals de oude en elegante Turijnse dame

Turijn overtreft misschien wel alle andere Italiaanse steden, net zoals de Turijnse voetbalclub Juventus dat doet met haar nationale tegenstanders. En dat overtreffen doet Turijn heel subtiel en rustig, zoals een elegante oude dame dat ook doet. Want elegantie heeft Turijn in huis. Rijkelijk veel zelfs. En Turijn etaleert dat aan haar bezoekers op ingetogen wijze. Je voelt je dan ook snel thuis in Turijn. Of dat nu rustig wandelend is of op één van de fietsen die overal in de stad makkelijk te huren zijn. In Turijn is volop de dynamiek van de stad te vinden, maar binnen twee minuten is de volmaakte rust ook weer snel te vinden.

Turijn heeft een verzameling van prachtige gebouwen

In 1946 kwam er een einde aan de Italiaanse monarchie en daarmee ook een einde aan het verblijf van de koninklijke familie Savoy aan Turijn. De familie Savoy maakte in 1562 van Turijn de hoofdstad van Italië en bouwde paleizen en villa’s, waarvan er nu velen op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Naast de adellijke Savoy familie vestigden zich vele andere welgestelden in Turijn en dat is goed te zien aan de verzameling van prachtige gebouwen in de stad. Ook liet de Turijnse adel vele kilometerslange overdekte winkelarcades aanleggen. En dat is best aangenaam als het erg warm is in de zomer.

Een dag Turijn. Eataly, Museo Egizio en het Palazzo Reale.

Een bezoek aan Turijn is niet compleet zonder een bezoek aan de immense winkel van Eataly. Of deze eerste Eataly winkel zich nog de “flagship store” mag noemen is, nu er Eataly’s opduiken in Londen, San Francisco en New York, is nog maar de vraag. Maar de Eataly in Turijn is nog steeds heel bijzonder. Ook het Egyptisch museum is zeer de moeite waard. Per jaar trekt het op één na grootste Egyptische museum van de wereld ongeveer een half miljoen bezoekers. En een bezoek aan het Palazzo Reale (Koninklijke Paleis) mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan Turijn.

Als Italië je lief is, dan zal Piemonte je hart veroveren.

Ontdek Piemonte vanuit Casa Faretto